Ateisti Srbije: Deca uče na veronauci da je žena nastala od rebra

06 jan 2016

Žrtva silovanja se prodaje kao supruga silovatelju; žene su podređene muškarcima; sve nevernike treba pobiti; devica je bezgrešno začela;

Udruženje građana Ateisti Srbije podržalo je danas stav ministra prosvete Srđana Verbića da treba otvoriti široku javnu raspravu o potrebi postojanja verske nastave u državnim školama.

“Pružamo snažnu podršku ministru Verbiću i organima Republike Srbije, ukoliko istraju u ograničavanju štetnog uticaja učenja verskih zajednica na budućnost države, decu. Zaštitite decu, pokažite da ste jači od onih koji bi ih dogmama, neznanjem i primitivizmom nadalje zlostavljali”, naveli su Ateisti Srbije u saopštenju za javnost.

To udruženje je u saopštenju za javnost podsetilo i na neke od postulata učenja tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Srbiji, koje su se oštro suprotstavile Verbićevoj inicijativi.

“Bog je stvorio svet; muškarac je nastao od prašine; žena je nastala od rebra muškarca; zmije govore; štap se pretvara u zmiju; gorući grm govori; robovlasništvo je dozvoljeno; žrtva silovanja se prodaje kao supruga silovatelju; žrtva silovanja je kriva za silovanje; žene su podređene muškarcima; sve nevernike treba pobiti; devica je bezgrešno začela; Bog je devici napravio dete, pomoću Svetog duha, koji je on, a i dete je on”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!