- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Astra: Kampanja „Migracije su OK. O ljudima se radi“

Nevladina organizacija Astra sprovodi kampanju „Migracije su OK. O ljudima se radi“ kako bi informisala javnost o činjenici da u Srbiji i dalje ima veliki broj migranata i izbeglica i da društvo i država da treba da reaguju na human način i omoguće njihovu bržu integraciju.

Astra je u saopštenju navela da će ta organizacija migrantima deliti „preventivne materijale“ kako bi im skrenula pažnju da mogu biti podložni različitim vrstama zloupotrebe i eksploatacije, kao i o konkretnim načinima zaštite.

Organizacija je pripremila spot koji pokazuju scenu u kojoj migrantska porodica prekida snimanje srpskog SF filma. Reakcija režije je nerazumevanje i postavljanje pitanja šta oni tu rade. Glavni glumac Dragan Mićanović reaguje na jedan sasvim normalan, ljudski način i govori da je sve u redu, da ljudi samo prolaze, migracije su OK i treba ih prihvatiti jer se o ljudima radi.

„Poruka koju šaljemo jeste da koliko god migracije bile ‘zona zapadnih portala’ želimo da naše društvo reaguje pozitivno u cilju integracije migranata i uključivanje u sve društvene tokove“.

Kampanja je nastala uz podršku Grupe 484 i ambasade Norveške.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!