Antonić: Odluka o Paradi srama do srede

21 sep 2012

Savez veterana Srbije najavio je ranije mogućnost da "Parada srama" bude održana u subotu, 6. oktobra, za kada su i LGBT organizacije najavile svoju "Paradu ponosa"

Savez veterana Srbije razmotriće u narednim danima sve aspekte vezane za organizaciju protesta veterana „Parada srama“ i odlučiti da li će ta manifestacija biti održana, izjavio je danas predsednik Skupštine tog udruženja Neđo Antonić.

 

Savez veterana Srbije najavio je ranije mogućnost da „Parada srama“ bude održana u subotu, 6. oktobra, za kada su i LGBT organizacije najavile svoju „Paradu ponosa“.

 

„Organizacioni odbor ‘Parade srama’ u narednim danima razmotriće sve aspekte održavanja ove manifestacije i do srede saopštiti odluku da li ćemo održati ovu manifestaciju“, rekao je Antonić agenciji Beta.

 

Dodao je veterani neće dozvoliti da se njihov skup zloupotrebi u političke i druge svrhe, zbog čega će organizacioni odbor razmotriti sve aspekte održavanja tog skupa.

 

„Cilj nam je da skrenemo pažnju javnosti na probleme veterana, a ne da se konfrontiramo sa novim vlastima“, kazao je Antonić.

 

Istakao je da je cilj Saveza veterana Srbije da Skupština Srbije usvoji zakon o veteranima koji će oni predložiti.

 

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!