Antimađarski grafiti u Zrenjaninu

18 Oct 2017

Na kapiji privatne kuće ispisane uvredljive poruke

Nepoznati počinioci su na kapiji jedne kuće u Zrenjaninu ispisali pogrdne grafite usmerene protiv Mađara, javila je Radio-televizija Panon (Pannon) iz Subotice.

Na kapiji kuće čiji je vlasnik Miodrag Delić neko je crnim sprejom ispisao “Mađarsko g…o”, “Kurvo” i “Ticerka kurva”.

“Supruga Miodraga Delića je Mađarica, ali kako kaže do sada nikada nije imala problema zbog svoje nacionalnosti. Delićevi ne razumeju ko bi mogao biti taj ko im vređa kćeri. Dodaju da nije slučajno što je u centru grada, u ulici u kojoj uglavnom žive penzioneri, upravo njihova kuća uzeta na zub”, navela je RTV Panon.

O slučaju je obaveštena policija, koja je izvršila uviđaj.

LSV osudio govor mržnje u Zrenjaninu

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Zrenjanin najoštrije je danas osudio ispisivanje grafita mržnje na jednoj porodičnoj kući u Zrenjaninu i pozvao nadležne da u najkraćem roku kazne aktere.

“Zrenjanin je multikulturalna sredina u kojoj građani raznih nacionalnosti žive u miru sa svojim komšijama. LSV poručuje da se ne sme dozvoliti da se ovakva tradicija kvari vandalskim ponašanjem pojedinaca”, navela je stranka u saopštenju.

LSV je dodao da je neophodno da se odmah reaguje na ovakve ispade i pošalje jasna poruka da se govor mržnje neće tolerisati u Zrenjaninu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je nadležne gradske organe da u najkraćem roku ispitaju ovaj slučaj, uhvate i kazne aktere.

(Autonomija, foto: Beta) 

Podelite ovu stranicu!