Antifašisti: Podrška NDNV-u, vreme je za građanski front protiv fašista

11 Sep 2017

"Snage haosa i mraka i otvorenog neofašizma organizovano kinje poštene građane"

Savez antifašista Vojvodine solidarisao se danas sa Nezavisnim društvom novinara Vojvodine (NDNV) zbog novog slučaja uništavanja table sa nazivom tog novinarskog udruženja i poručio da je vreme da se građani u “građanskom frontu” odupru “snagama haosa i mraka”.

“Našim drugovima iz NDNV-a poručujemo: izdržite, budite hrabri kao i svih ovih godina, niste i nikada nećete biti sami u ovoj, to samo tako privremeno liči, neravnopravnoj borbi. Smrt fašizmu – sloboda narodu!”, naveo je u saopštenju za javnost predsednik Saveza antifašista Vojvodine Duško Radosavljević.

Dodao je da se ne sme dozvoliti da “snage haosa i mraka, povampirenog divljaštva i otvorenog neofašizma organizovano kinje poštene građane Novog Sada ili bilo kojeg mesta u Vojvodini i Srbiji.

“Vreme je da se građani u građanskom frontu istima odupru”, poručio je Radosavljević.

On je upitao šta treba da se dogodi pa da organi gonjenja konačno počnu da rade svoj posao kada je u pitanju NDNV, udruženje čiji su rukovodioci, članovi i saradnici često na meti pretnji smrću.

“Da li pravda u našoj državi malo ‘čkilji’ pa zato imamo njene aršine za ‘naše’ i za ‘vaše’? I, dokle tako? Kada će svi oštećeni u ovoj zemlji biti ‘naši’ – građani Srbije i Vojvodine?”, upitao je Radosavljević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!