Aktivisti SNS sekli hrast na Fruškoj gori i slikali se sa kokardama

Fotografisali su se i sa zastavama bivše Republike Srpske Krajine, a na jednoj fotografiji vidi se i više osoba sa šajkačama i kokardama; LSV traži reakciju nadležnih

07. jan 2016

Članovi jednog lokalnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) iz Novog Sada postavili su na svoju stranicu na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook) fotografije kako na Fruškoj gori seku drvo hrasta, koje pripada zaštićenoj vrsti.

Na fotografijama koje su postavili članovi Mesnog odbora SNS iz naselja Sajlovo vide se aktivisti te stranke pored omanjeg drveta hrasta, a na sledećoj fotografiji vide se iste osobe kako nose to drvo koje je posečeno.

Fotografisali su se i sa zastavama bivše Republike Srpske Krajine, a na jednoj fotografiji vidi se i više osoba sa šajkačama i kokSNS2ardama.

U Nacionalnom parku Fruška gora kazali su da nisu upoznati sa ovim slučajem, ali su dodali da je svakako reč o nezakonitoj aktivnosti.

Screenshot_1Nadležni u tom nacionalnom parku rekli su da neprestano ulažu napore da obnove zasade hrasta, ali se svakog uoči Božića po julijanskom kalendaru ponavlja ista stvar: ljudi dolaze i seku zasade te zaštićene vrste drveta, da bi od njih pravili badnjake.

„Ulažemo 12 godina u obnavljanje zasada, jer je toliko potrebno da hrast počne da donosi plodove, a onda oni dođu i za noć unište sve“, kažali su u Nacionalnom parku Fruška gora.

LSV: Kazniti aktiviste SNS

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) poručio je danas da očekuje da će nadležni oštro odreagovati na nezakonitu seču zaštićene vrste drveta na Fruškoj gori.

U saopštenju te stranke se ocenjuje da je to još jedna prilika da nadležne institucije pokažu da nema zaštićenih pred zakonom.

„Posle podele flajera pred školama, a zatim uključivanja aktivista u izbore za savete mesnih zajednica, ovo je nova sramota novosadskih naprednjaka u nekoliko meseci“, piše u saopštenju novosadskih ligaša.

U njemu se dodaje da je to ujedno i novo narušavanje kako političke, tako i opšte kulture, ali pre svega zakona.

LSV je poručila i da je krajnji trenutak da stranačko rukovodstvo SNS na to skrene pažnju svojim aktivistima, a da ih nadležni konačno adekvatno sankcionišu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ostroški boj
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga