Agošton: Mađari da se bore za autonomiju na nacionalnoj osnovi

Aug 19 2012

“Mađarima treba reći da je autonomija Vojvodine bila fatamorgana i kada je naizgled funkcionisala"

Predsednik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) Andraš Agošton ocenio je da mađarske stranke ne treba da se priključe “vojvođanskom frontu” već treba da se objedine u zahtevu za široku političku autonomiju na nacionalnoj osnovi.

“Mađarima treba reći da je autonomija Vojvodine bila fatamorgana i kada je naizgled funkcionisala za vreme Velike Jugoslavije”, ocenio je Agošton i dodao da je tada započela i “ubrzana asimilacija Mađara”.

Dodao je da je “sreća” to što Savez vojvođanskih Mađara nije “zagrizao udicu” i uključio se u akciju stvaranja širokog fronta partija, civilnog društva i pojedinaca u borbi za široku autonomiju Vojvodine.

“Mađari u Vojvodini tokom balkanskih građanskih ratova platili su cenu i pojedinačno i kao kolektiv”, rekao je Agošton a prenosi portal “Vojvodina danas” (www.vajma.info).

(vajma.info)

Ne sviđa mi seSviđa mi se (-2 rating, 2 votes)
Loading...Loading...
Odštampajte ovaj tekst Odštampajte ovaj tekst

Pogledajte još:

Posted by on Aug 19 2012. Filed under Aktuelno, Vojvodina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry
NAPOMENA:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Autonomija.info. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Autonomija.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Neki komentatori, koji su duže prisutni na našem sajtu, imaju mogućnost objavljivanja komentara bez moderiranja. Molimo vas da ne zloupotrebljavate naše poverenje i da vaš iskazi budu primereni i uljudni.
Hvala na razumevanju!

Pretraga arhive

Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga

Prijatelji sajta

Log in | Designed by Gabfire theme | GoDev | Google+