Skip to main content

Grupa građana iz Kule: Notorna je laž da nas je DJB podržao na izborima

Vojvodina 17. дец 2018.
< 1 min čitanja

Grupa građana Kritična masa iz Kule, koja je na izborima u tom gradu napravila iznenađenje i ušla u Skupštinu opštine sa više od devet odst osvojenih glasova, odbacila je danas navode pokreta Dosta je bilo (DJB) koji je saopštio da ih je podržao na lokalnim izborima i navela da je reč o notornoj laži i o “lažnom svojatanju” izbornog uspeha Kritične mase.

“Dosta je bilo izborni uspeh Grupe građana Kritična masa na vanrednim izborima u Kuli lažno svojata”, naveli su u saopštenju za javnost.

Dodali su da je Grupa građana Kritična masa nastala iz forumske grupe na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook) “Kritična masa opštine Kula” koja postoji od 2015. godine, koja je okupila više od tri hiljade članova.

“Desetak nas se okupilo oko ideje da formira grupu građana u kojoj nema mesta partijskim obeležjima i liderima koji kroje lokalnu politiku iz prestonice. U takvoj grupi građana od samog početka nije bilo mesta nijednoj opozicionoj partiji, pa ni grupi građana ili pokretu DJB”, piše u saopštenju za javnost.

Naveli su da veruju upravo takav pristup Kritičnoj masi doneo rezultat od četiri mandata i dodali da taj izborni uspeh “pripada samo građanima opštine Kula i nikome više”.

“Nijedna politička partija nema pravo da svojata ili sebi pripisuje deo zasluga za rezultat grupe građana jer je isti ostvaren upravo zahvaljujući tome da ih u grupi građana – nema i neće ih biti. O tome govori sporazum o osnivanju Grupe građana Kritična masa, kao i celokupna kampanja koju smo vodili kao ljudi poznati u svojoj sredini”, piše u saopštenju.

Ocenili su da saopštenje DJB nije prvi pokušaj da se jedna čista građanska ideja “ukalja mešetarenjem iz prestonice”.

(Autonomija)