Skip to main content

Predsednik SO Stara Pazova Goran Jović osuđen na godinu dana uslovno

Vojvodina 20. нов 2018.
2 min čitanja

Predsednik Skupštine opštine Stara Pazova, Goran Jović priznao je da je da kao odgovorno lice u Opštini Stara Pazova, dok je bio predsednik te sremske opštine, od  2009. do 2012. godine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, zloupotrebio službeni položaj, saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Osnovni sud u Staroj Pazovi je nakon održanog ročišta 14. novembra 2018. godine izrekao jednogodišnju uslovnu kaznu nekadašnjem predsedniku opštine Stara Pazova i aktuelnom predsedniku lokalnog parlamenta Goranu Joviću.

Prema dokumentaciji u koju je VOICE imao uvid, Goran Jović je u periodu od 2009. do 2012. godine kao predsednik opštine Stara Pazova iskoristio svoj službeni položaj i poverio privrednom društvu „Makromedija plus“ reklamiranje opštine bilbordima, megabordovima, kao i nabavku raznih reklamno-propagandnih materijala, bez pravnog osnova čime je oštetio budžet opštine Stara Pazova za 14.692.873,73 dinara.

Jović je priznao da  usluge reklamiranja opštine nije predvideo u planu javnih nabavki i da je i pored toga poslove dodelio firmi „Makromedije plus“.

Odgovorno lice „Makromedije plus“ S. N, nije imao imao potrebnu kadrovsku i tehničku opremljenost te je nakon dobijenih poslova od Gorana Jovića iste poslove poveravao drugim firmama da ih obavljaju za ime i za račun njegove “Makromedije plus”, nakon čega je fakture isporučivao opštini Stara Pazova.

Kako je VOICE ranije pisao, iako je 2014. godine privođenje Gorana Jovića, koji je u to vreme bio član Demokratske stranke okarakterisano kao „politički progon“, pošto je usledilo nakon dolaska na vlast Srpske napredne stranke, predsednik opštine Stara Pazova u periodu od 2008. do 2012. godine Goran Jović se posle izlaska iz pritvora učlanio u SNS i danas predsedava sednicama lokalnog parlamenta.

Goran Jović je nakon presude da je kriv dužan da plati 597.600 dinara javnom tužiocu, kao i sudu paušalni iznos u visini od 10 hiljada dinara.

Aktuelnom predsedniku SO Stara Pazova, Gorana Jovića sud je izrekao uslovnu kaznu, kao i kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, i istovremeno odredio da se ovako određena kazna neće izvršiti ako optuženi u roku od tri godine od dana pravosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo.

Ekipa VOICE