Skip to main content

DS: Zahuktava se Vučićeva mašinerija lažnih vesti

Aktuelno 16. нов 2018.
< 1 min čitanja

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da predsednik Aleksandar Vučić vodi Srbiju u pogrešnom pravcu jer država nije napredovala u ključnim oblastima već se jedino „zahuktala mašinerija lažnih vesti“.

„Evropska komisija je u izveštaju dokumentovano nabrojala greške. Samo u poslednjih mesec dana ovo je druga negativna ocena stanja u ključnim oblastima: pravosuđu i slobodi medija“, saopštila je DS.

Ta stranka je dodala da Vučić prema političkoj potrebi više mesta i prostora ustupa osuđenim ratnim zločincima nego slobodoumnim građanima i da njegova najava o Kancelariji za brze odgovore nikada nije zaživela ali da su, zato, „mnogi mediji pretvoreni u predsednikovu kancelariju“.

Kako je navela DS, Srbiju u procesu demokratskog preobražaja društva nije usporilo postojanje drugačijeg mišljenja, već „sistematsko zatiranje pretpostavki za dijalog, slobodu izražavanja i lično angažovanje pojedinaca“.

DS je posebno istakla da ne postoji efikasna antikorupcijska politika već da vlast neprekidno i jedino vodi borbu u kojoj su „oponenti etiketirani, procesuirani i anatemisani, a građani zastrašivani“.

(Beta)