Skip to main content

Mile Kekin i Bajaga pesmom odgovorili na ludilo u regionu

Kultura 22. окт 2018.
< 1 min čitanja

Mile Kekin, frontmen Hladnog piva, i Momčilo Bajagić Bajaga uradili su duet „Atlantida“ koji danas odjekuje regionom, piše portal Noizz. To bi, naime, možda bila samo jedna zanimljiva muzička saradnja, da joj nisu prethodili događaji u Karlovcu, koji su tu pesmu učinili svojevrsnim manifestom pomirenja u regionu.

Zajednička pesma Mileta i Bajage objavljena je nakon što se slegla prašina oko otkazivanja nastupa Bajage i Instruktora u Karlovcu, na insistiranje hrvatskih ratnih veterana. Hladno pivo je bilo pozvano kao „zamena“, ali je bend to odbio. Sada su, kako prenosi Noizz, Bajaga i Mile snimili duet „Atlantida“, koji predstavlja njihov komentar na celu situaciju.

Kako je Mile objasnio, pesma govori o prijateljstvu i prekidu prijateljstva u doba kad je sve “naopačke i ološ nosi značke”.

“Nakon svih tih događaja ovoga leta shvatio sam da bi mi baš Bajaga trebao da pocrtam poruku pesme. Poslao sam mu pesmu i iako vrlo retko peva tuđe pjesme, pristao je na saradnju. I tako smo snimili lep muško-muški duet”, objasnio je Mile u izjavi Jutarnjem listu.

Priznaje da je imao veliku tremu kad je Bajagi slao pesmu.

“Ipak je čovek napisao masu vrhunskih stvari. A što se moje famozne angažovanosti tiče, mislim da je to smisao rokenrola: reći svima što ih ide i ne biti po svaku cenu deo mase”, poručio je frontmen Hladnog piva.

Pesma se našla na Miletovom solo albumu ‘Kuća bez krova’.

https://vimeo.com/295692994

(Noizz/N1, Foto: N1)