Skip to main content

LDP čestitao Makedoniji na odluci o ustavnim promenama

Aktuelno 20. окт 2018.
< 1 min čitanja

Liberalno-demokratska partija (LDP) čestitala je danas Makedoniji na odluci o ustavnim promenama i navela da su glasanjem u parlamentu makedonski poslanici poslali poruku i susednim zemljama.

„Kukavički pokušaj bojkota referenduma dobio je svoj odgovor i nema nikakve dileme da Makedonija neće ostati ista posle toga. Ova odluka ne predstavlja samo perpsektivu za građane Makedonije – ona je mnogo više od toga, jer su glasanjem u skupštini makedonski poslanici poslali poruku i susednim zemljama“, navodi se u saopštenju LDP.

Navedeno je da su odnosi u Bosni i Hercegovini, ustavne promene u Makedoniji i rešavanje kosovkog pitanja ključni izazovi za regionalnu stabilnost.

Makedonska odluka mora biti podstrek Srbiji za dogovor s Albancima, navela je LDP.

„Nadamo se da ćemo učiti iz primera Makedonije, jer politička hrabrost koja je pokazana u Skoplju ne sme ostati usamljena. Mir o kome pričamo sačuvan je odlučnošću onih koji vode Makedoniju, kao što mi, po svaku cenu, moramo napraviti istorijski kompromis sa Albancima, što onda zajedno šalje poruku svetu da najzad znamo šta hoćemo“, piše u saopštenju LDP.

(Beta)