Skip to main content

NUNS osudio incident u Novom Pazaru

Građani 16. окт 2018.
< 1 min čitanja

Nezavisno udruženje novinara Srbije izrazilo je danas duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija u kampanji povodom predstojećih izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina, posebno zato što se u međupartijskim konfliktnim sukobljavanjima zloupotrebljavaju mediji i novinari.

“Na to ukazuje i jučerašnji ozbiljan incident u Skupštini grada Novog Pazara, kada je u usijanoj atmosferi više puta prekidana sednica lokalnog parlamenta. Tom prilikom, novinaru i direktoru TV Sandžak Salahudinu Fetiću nepoznata osoba otela je mobilni telefon kojim je snimao burnu svađu odbornika Socijaldemokratske partije i Stranke pravde i pomirenja. NUNS osuđuje taj postupak prema novinaru i poziva novopazarsku policiju kojoj je podneo prijavu da u najkraćem roku rasvetli incident”, naveo je NUNS u saopštenju za javnost.

Pozvali su lokalne vlasti u Novom Pazaru da svim novinarima omoguće nesmetan rad.

“Istovremeno, NUNS poziva i novinare i medije u tom gradu da o svim događajima od javnog značaja, kao što je kampanja za izbore Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine, izveštavaju u javnom interesu i ne svrstavajući se ni uz jednu partijsku ili političku opciju, strogo poštujući profesionalne i etičke standarde”, piše u saopštenju.

(Autonomija)