Skip to main content

Kostreš: Militarizacija dece apsolutno nedopustiva, Stamatović da odgovara

Vojvodina 19. авг 2018.
< 1 min čitanja

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš pozvao je danas nadležne organe da se izjasne ko je i sa čijim odobrenjem dao deci oružje u ruke u kampu na Zlatiboru i za koje ih to sukobe i ratove priprema.

“LSV posebno osuđuje istupe predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, koji militarizaciju dece naziva ‘humanitarnom’ aktivnošću. Oružje u dečjim rukama, pa makar ono i ne bilo pravo, ili oblačenje uniformi maloletnim licima, znači da je Stamatović zloupotrebio najmlađe i da bi za navedenu aktivnost trebalo da odgovara”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

On je pozvao tužilaštvo da reaguje na aktivnosti Stamatovića.

“LSV podseća da militarizacija dece i njihovo naoružavanje od strane paravojnih pojedinaca spada u korpus vrednosti fašističkih ideologija. Osim nadležnih organa, LSV očekuje i od svih lidera opozicionog Saveza za Srbiju da se ograde od delovanja i stavova svog kolege i koalicionog partnera, Stamatovića”, naveo je Kostreš.

Prema njegovim rečima, stavovi Stamatovića pripadaju prošlosti i deo su antidemokratskog korpusa vrednosti, kojima ne sme biti kontaminirana opoziciona alternativa aktuelnom režimu.

(Autonomija, foto: Medija centar)