Skip to main content

Građanin: Pretukli su me naprednjaci u Srbobranu

Vojvodina 16. јул 2018.
< 1 min čitanja

Građanin Đuro Karan iz Srbobrana ispričao je danas da je sinoć pretučen u tom mestu u vreme održavanja izbora za savete mesnih zajednica u Srbobranu.

“Izašli su iz dva automobila i odmah su počeli da tuku mene i još trojicu kolega. Jednom momku je razbijena glava, imamo masnice po celom telu”, rekao je Karan agenciji Beta.

Dodao je da je napadu prethodila situacija u kojoj ga je kćerka, koja je u Srpskoj naprednoj stranci (SNS), pozvala da glasa na izborima za savete mesnih zajednica.

Ispričao je i da je kćerka plakala jer su je iz SNS-a optužili da nije uradila sve što je trebalo da uradi i da njen otac nije glasao.

“Kada sam je video uplakanu, samo sam upitao: ‘Ljudi, šta radite, da li ste normalni’. Posle toga, kada smo izašli iz restorana, zaustavila su se dva automobila: jedan sa mađarskim a drugi sa beogradskim tablicama i počeli da tuku mene i moje kolege”, kazao je Karan.

Dodao je da su potom primljeni u hitnu pomoć u Srbobranu a zatim i u bolnicu u Vrbasu.

Karan je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook) objavio fotografije na kojima se vide povrede i napisao da su ga istukli “naprednjaci”.

(Autonomija, karikatura: Stups)