Skip to main content

Žujović (LDP): Branićemo od ekstremista svakoga ko se pojavi na festivalu Mirdita, dobar dan

Aktuelno 29. мај 2018.
< 1 min čitanja

Funkcioner Liberalno-demokratske partije (LDP) Đorđo Žujović najavio je danas da će članovi te stranke braniti od ekstremista pravo ljudi da u Beogradu organizuju festival „Mirdita, dobar dan!“.

„Najmanje što svi treba da uradimo jeste da se sutra pojavimo na tom mestu i sprečimo eventualne provokacije ekstremističkh grupa koje su spremne na sve, jer su ohrabrene time da niko ne reaguje na njihove pretnje“, naveo je Žujović a preneo LDP.

On je ocenio da je odluka Srpske radikalne stranke da prijavi skup na istom mestu na kome se održava trodnevni festival „direktan pritisak“ na ljude koji žele da dođu na taj događaj.

„Oni ponavljaju laži da se radi o nekakvoj promociji kosovske nezavisnosti i vređanja žrtava rata na Kosovu. Sramotno je što se time služe kako bi opravdali nasilje koje pripremaju, dok se država uopšte ne oglašava. Naša dužnost je da zaštitimo svakog pojedinca koji će se pojaviti tamo i ne dozvolimo da horda Vojislava Šešelja određuje ko sme a ko ne sme da živi i radi u Beogradu“, naveo je Žujović.

Festival „Mirdita, dobar dan!“, koji predstavlja kulturnu i društvenu scenu Kosova, biće održan od 30. maja do 2. juna u Beogradu, najavila je ranije Inicijativa mladih za ljudska prava.

(Beta)