Skip to main content

ZSF: Preduzetnici traže smanjivanje plata radnika

Info 17. мај 2018.
< 1 min čitanja

Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) oštro je danas kritikovao pojedine preduzetnike iz tog grada zbog izjava iz kojih implicira da se zalažu za smanjenje plata radnika.

“Pojedini zrenjaninski preduzetnici negoduju zbog visine zarada koje radnicima isplaćuju u nemačkoj kompaniji Drekslmajer i navode da ih zbog tih, većih plata, napušta sve veći broj radnika, kao i da velike kompanije imaju privilegije u odnosu na male. S obzirom na uslove i intenzitet rada plate u Drekslmajeru nisu uopšte visoke, nego su plate u drugim preduzećima skandalozno niske”, poručio je ZSF u saopštenju za javnost.

Preduzetnik iz Zrenjanina Dragan Vidaković izjavio je da nije reč samo o Drekslmajeru, nego uopšte o svim velikim kompanijama.

“Gospodin Vidaković jedan je od najgorljivijih pristalica inicijative da se gradu Zrenjaninu promeni naizv u Petrovgrad, bez referenduma i saglasnosti njegovih stanovnika”, podsetio je ZSF i ocenio da “nova srpska buržoazija” dobro razume da su nadnice i profit, radnici i kapitalisti u nepomirljivom sukobu.

“Njima ne pada na pamet da radnike zadrže u svojim preduzećima, tako što će im povećati plate i poboljšati uslove rada, već traže da se smanje plate u drugim preduzećima, i da se tako u Zrenjaninu proizvede socijalna katastrofa”, ocenio je ZSF.

(Autonomija, foto: Beta)