Skip to main content

Šutanovac u nedelju podnosi ostavku na mesto predsednika DS-a

Aktuelno 09. мар 2018.
< 1 min čitanja

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac će na sednici Glavnog odbora koja je zakazana za nedelju, 11. mart, podneti ostavku, nakon loših rezultata koje je ta stranka ostvarila na lokalnim izborima u Beogradu.

Kako je navedeno u saopštenju DS-a, na zajedničkoj sednici Predsedništva i poslaničkog kluba te stranke održanoj u četvrtak uveče, Šutanovac je podneo izveštaj o radu i rezultatima na izborima u Beogradu.

Demokrate dodaju da će Predsedništvo stranke na sednici Glavnog odbora predložiti raspisivanje vanredne stranačke Skupštine na kojoj će se birati novo rukovodstvo.

DS je na izborima održanim u nedelju, 4. marta ostao ispod cenzusa, sa osvojenih 2,25 odsto glasova izašlih birača, odnosno 18.286 glasova.

Poslanik te stranke Balša Božović je nakon lokalnih izbora podneo ostavku na mesto predsednika beogradskog odbora DS zbog loših izbornih rezultata.

Božović je bio i šef izbornog štaba DS na beogradskim izborima.

Božović (DS): Celokupno rukovodstvo DS podneće ostavke u nedelju

Dosadašnji predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović najavio je danas da će celokupno rukovodstvo stranke u nedelju podneti ostavke zbog loših rezultata na izborima u glavnom gradu.

„U narednih nekoliko meseci biće jasno da li će DS opstati“, rekao je Božović za Televiziju N1 i dodao da ta stranka više nema pravo na grešku.

On je izrazio nadu da će posle toga biti obavljena ozbiljna analiza toga šta se dogodilo i dramatične poruke koje su građani Beograda poslali DS-u.

(Beta)