Skip to main content

Nedeljkov: Napadnuta dva naša posmatrača

Aktuelno 04. мар 2018.
< 1 min čitanja

Posmatračka misija CRTA saopštila je danas da su napadnuta njihova dva posmatrača i da je bezbednost posmatrača te misije ugrožena.

Raša Nedeljkov iz CRTE rekao je da se prvi napad desio ipsred biračkog mesta broj jedan na Novom Beogradu kada su došli da dokumentuju šta se zbiva.

„Crtini posmatrači pokušali su da dokumentuju vođenje evidencije birača ispred biračkog mesta i potencijalne kupovine glasova. Nepoznata muška i ženska osoba, koje su kod sebe imale spiskove, najpre su verbalno nasrnule na dvočlani mobilni tim CRTE. Zatim je muškarac udario u glavu Crtinog posmatrača i zatim ih oboje polio vodom“, naveo je Nedeljkov.

On je rekao da posmatrač prošao bez težih povreda, ali da su otišli u policijsku stanicu na Novom Beogradu da prijave incident.

Kako je dodao, oni koji su napali posmatrača nisu imali nikakve stranačke oznake niti bilo koje druge oznake.

Drugi incident se dogodio na biračkom mestu na Zvezdari gde je njihov posmatrač otkrio paralelnu evidenciju birača koji su izašli na biralište.

„Kada je o tome izveštavao CRTU čuli su i članovi biračkih odbora i onda je nastalo komešanje, osetio je da mu je bezbednost bila ugrožena jer intezitet komešanja doveo do toga da nas pozove i zatraži da ga naš mobilni tim izvede sa tog biračkog mesta“, rekao je Nedeljkov.

On je istakao da ta dva slučaja izazivaju zabrinutost te da apeluju na sve aktere u izbornom procesu, na smirenost, poštovanje zakona i izbornih procedura.

„Samo tako mogu biti sprovedeni i završeni izbori u demokratskom duhu“, kazao je Nedeljkov.

(Beta)