Skip to main content

Otvoren konkurs za Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade

Kultura 14. феб 2018.
< 1 min čitanja

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) objavio je konkurs za učešće na 24. festivalu koji će se ove godine održati od 23. do 26. avgusta u Bačkoj Palanci. Konkurs je namenjen profesionalnim pozorišnim trupama, koje izvode predstave za decu i mlade, a prijave su moguće do 31. marta.

FEP je pozvao sva profesionalna pozorišta koja izvode predstave koje se bave temom zaštite životne sredine, ekologije i ekologije duha, da se prijave za festival. Ovogodišnja selektorka Festivala, dramaturškinja Tijana Grumić, odabraće do 7. maja najbolje predstave koje će ući u takmičarski program ovogodišnjeg FEP-a.

Kako je prethodne godine usled nedostatka sredstava trajanje FEP-a bilo prinudno skraćeno, ove godine organizatori su odlučili da „sredstva mašte“ budu vodeća u borbi za festival.

„Predlažemo da naša borba bude naše stvaralaštvo. Da naša revolucija bude ostvarivanje naših ideja. Da naša promena budemo – mi. Neka proizvod naše revolucije bude kreativno i nasmejano dete! Maštu na vlast“, poručila je direktorka FEP-a Sonja Petrović.

Više informacija o FEP-u možete pronaći na sajtu www.fep.org.rs, kao i na fejsbuk stranici i instagram profilu festivala.

(O radio)