Skip to main content

Deca i Radule pevaju „Wartburg limuzinu“

Kultura 16. дец 2017.
< 1 min čitanja

Dečiji hor „Čuperak“ iz Kikinde i Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap počeli su zajednički rad u studiju na novoj verziji pesme „Wartburg Limuzina“. Ova pesma naći će se na albumu „Deca pevaju rokenrol“ na kome dečji hor Čuperak peva poznate rokenrol hitove.

„Ovo je prava obrada, jer smo pažljivo radili na novim aranžmanima, melodijama, pa čak i tekstu, a uz to – deca su veoma uživala. Prvi put radim sa decom i vrlo mi je drago što se klinci bave i ovom vrstom muzike. I stvarno, koliko ima vrtića u Srbiji koji imaju svoj muzički studio kao Čuperak u Kikindi? Baš sam uživao“, kaže Radule, jedan od autora pesme „Wartburg Limuzina“.

Svetlana Milić, koja vodi dečiji hor Čuperak, kaže da je veoma zadovoljna saradnjom i srećna što deci sa kojom radi ima priliku da ponudi i ovakvu vrstu muzike.

„Na žalost, živimo u vremenu kada im mediji nude nešto sasvim drugo i kada je ponuda oskudna i jednostrana. Mislim da je ovakav način rada veliko muzičko bogastvo za decu i nadam se da ćemo ovim projektom i ovakvim saradnjama deci raširiti svest i otvoriti nove vidike“, rekla je Svetlana.

Pesma „Wartburg Limuzina“, koja će biti završena u naredne dve nedelje, druga je u nizu numera koje će naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol“, gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima.

Prethodno je snimljena pesma „Neukusu treba reći NE“, sa Dušanom Kojićem Kojom iz benda Disciplin A Kitschme, za koju je urađen i spot.

Autori projekta „Deca pevaju rokenrol“ su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI, manifestacije koju organizuje Kulturni centar Pančeva).

(O radio)