Skip to main content

Božović (DS): Direktor muzičkog programa fontane na Slaviji prima 150.000 dinara

Aktuelno 06. дец 2017.
2 min čitanja

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da postoji muzički direktor fontane na Slaviji i upitao zbog čega je plaćen mesečno 150.000 dinara.

Obrazlažući zahtev za formiranje anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica o ulozi i odgovornosti najviših organa vlasti za preskupu rekonstrukciju Trga Slavije i izgradnju muzičke fontane, Božović je u Skupštini Srbije rekao da ta fontana ima direktora muzičkog programa.

„Vi svuda sve napalatite četiri ili pet puta skuplje. Kako je to moguće da u svakom poslu, u svakom asfaltiranju, u svakoj žardinjeri vi morate da se ugradite, vi morate da pljačkate i da otimate i zato anketni odbor, da vidimo zbog čega je direktor muzičkog programa fontane plaćen 150.000 dinara“, rekao je Božović.

On je kazao i da je osnovno pitanja zašto je neko došao na ideju da izvrši rekonstrukciju Trga Slavija, a da pritom ne bude podzemnog prolaza i da i dalje bezbednost pešaka ostaje ugrožena.

Poslanik DS-a pitao je kako je moguće da nije raspisan konkurs za idejno rešenje i kako je moguće da Beograd dobije fontanu „sa nekog sajta, tipsku, koju je neko video u Dubaiju“, a i koja, kako na tom sajtu piše, košta 500.000 evra.

On je zato pitao zašto je ta fontana Srbiju koštala dva miliona evra.

Obrazlažući predlog za ukidanje važenja odluke o smanjenju plata i penzija Božović je kritikovao vlast zbog tih mera i obraćajući se poslanicima Srpske napredne stranke rekao: „Sram vas bilo, gospodo“.

Predsednica parlamenta Maja Gojković mu je rekla da je prekoračio svaku meru obraćanja u parlamentu, da treba da se smiri i da nije na mitingu, a zatim stavila njegov predlog na glasanje rečima: „Stavljam na glasanje ovaj predlog šta god da je“.

Božović: Imamo dokaze da su pojedinci iz vrha vlasti prisustvovali rušenju u Savamali

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da su rušenju objekata u beogradskom naselju Savamala prošle godine prisustvovali pojedini predstavnici samog vrha gradske vlasti koji dolaze iz Srpske napredne stranke (SNS) i da će uskoro izaći sa dokazima o tome.

Božović je u Skupštini Srbije obrazlažući predlog da se formira anketni odbor koji bi ispitao činjenice o tom slučaju, rekao da su objekti porušeni uz saradnju „dela podzemlja“ sa kojima, kako je naveo, SNS ima bliske veze.

„Te noći policija nije htela da reaguje, a uskoro ćemo izaći sa konkretnim dokazima i činjenicama da su pojedini predstavnici gradske vlasti čak bili prisutni na mestu tog zločina“, rekao je Božović i dodao da su pripadnici podzemlja „obezbedili“ da se građani vezuju i nisu dali da se zove policija, a potom ni da izađe na mesto dešavanja.

On je istakao da će kad-tad taj slučaj ispitati i da će oni koji su krivi odgovarati pred zakonom.

Božović je kazao da je u Savamali porušena nečija kuća, firma koje su po Ustavu Srbije nedodirljive i da ne može neko da dođe na ideju da se „nekom nešto sruši da bi se nekom drugom predalo“.

(Beta, foto: N1)