Skip to main content

Konferencija o medijskim slobodama i sudskoj praksi u sredu u Novom Sadu

Građani 05. дец 2017.
< 1 min čitanja

Konferencija “Medijske slobode i sudska praksa” biće održana sutra u Novom Sadu i na njoj će biti predstavljeni rezultati šestomesečnog istraživanja i analize sudskih postupaka, koji se protiv medija vode po osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o autorskim i srodnim pravima, kao i analizu krivičnih prijava za ugrožavanje bezbednosti novinara.

Kao rezultat istraživanja, autori će ponuditi set preporuka za podizanje transparentnosti sudskih procesa, unapređenje položaja novinara i medija, uspostavljanje višeg stepena poverenja između novinara i pravosudnog sistema, ali i podizanje kapaciteta novinara, sudija, tužilaca i advokata u medijskim sporovima, saopštilo je danas Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).

Na konferenciji će govoriti šefica Medijskog odeljenja Misije OEBS-a u Srbiji Gordana Janković, Omer Hadžiomerović iz Društva sudija Srbije, predsednik NDNV-a Nedim Sejdinović, novinarka Sanja Kljajić, advokati Vladimir Beljanski, Veljko Milić, Dragan Milić i član Upravnog odbora Asocijacije medija Stevan Ristić.

Projekat „Medijske slobode i sudska praksa“ realizuje NDNV uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije. Konferencija počinje od 11 sati časova u Medija centru Vojvodine NDNV-a.

(Autonomija)