Skip to main content

Provajderi ukidaju hosting neonacistima

(Pod) razno 15. авг 2017.
< 1 min čitanja

Za razliku od države, internet provajderi nemaju simpatija prema neonacistima iz Šarlotsvila. Samo dan nakon tragedije kada je automobil uleteo među demonstrante koji su protestovali protiv neonacista, najveći neonacistički portal izgubio je „uzemljenje“.

Zloglasni nacističi sajt „Daily stormer“ ostao je bez provajdera čak dvaput, nakon što su njegovi korisnici ismevali i omalovažavali devojku poginulu u neredima u Šarlotsvilu. Ovom portalu provajder „GoDaddy“ dao je 24 sata da se izmesti na neko drugo mesto, što su neonacisti i učinili, našavši se na Googlu.

Nepunih sat kasnije i Google je ukinuo gostoprimstvo uz saopštenje koje se svodi na povredu pravila ponašanja u njihovoj kompaniji, te se „Daily stormer“ ponovo našao na vetrometini. Ovaj sajt, koji vode neonacisti iz Ohaja do danas nije našao provajdera spremnog da im pomogne, uprkos pozivu ultradesničara i neonacista iz celog sveta na solidarnost.

Uklanjanje Daily storma sa interneta usledilo je posle tragedije u kojoj je automobil uleteo među demonstrante i usmrtio Heder Hejer koja je odmah postala antinacistička heroina.

Korisnici ovog portala učestalo su je omalovažavali, ismevali i ispisivali najpogrdnije komentare na njen račun, što je povuklo za sobom veliki broj prijava. Kako stvari stoje, američki neonacisti moraće da potraže hosting u nekoj drugoj državi.

(P. K., Oradio)