Skip to main content

Šabić: Nemam ni volje ni želje da se vraćam u politiku

Aktuelno 24. јул 2017.
2 min čitanja

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je danas, povodom spekulacija da bi mogao biti kandidat za gradonačelnika Beograda, da nema ni volju ni želju da se vrati u politiku.

U intervjuu za televiziju N1, Šabić je rekao da je srpska javna scena puna svesno generisanih spekulacija i da zahtev predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da podnese ostavku ako misli da bude kandidat na predstojećim beogradskim izborima ocenjuje kao nebulozu i skretanje pažnje sa aktuelnih tema.

„O kojim mi to izborima govorimo? Kada su oni? Hoće li na tim izborima biti biran gradonačelnik? Neće. To nema veze sa tim na čemu gospođa insistira. Imala je još jedan problem sa mnom kada je lagala pokušavajući da moju platu udvostruči, a svoju umanji“, rekao je Šabić ali i dodao da nije u pitanju lični animozitet već pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa aktuelnih pitanja.

Šabić je rekao da se ta tema pojavila u trenutku kada je skupštinskom odboru predstavljao godišnji izveštaj o radu, na koji poslanici vladajuće Srpske napredne stranke nisu imali argumentovane primedbe.

„Potpuno je jasno, nekome je neprijatno da se suočava sa činjenicama iz izveštaja, pa je lakše proglasiti da poverenik ima političke ambicije i traži njegovu ostavku“, kazao je Šabić.

On je dodao da je iz politike izašao svojevoljno pre 15 godina, kada je i napustio stranku.

„Mislio sam da se nikada više neću baviti javnim poslom, da ću se vratiti u advokaturu. Ali taj izazov da se bavim ovim poslom, da napravim insituciju koja nije ranije nije postojala, vratio me je u javni život. Ali, nemam ni želju ni volju da se vratim u politiku. Ima ona izreka ‘nikada ne reci nikad’, mada to u ovom trenutku nije realno… Izbori su za devet meseci. Sumnjam da ću donositi takvu odluku“, rekao je Šabić.

(Beta/N1)