Skip to main content

Šabić: Za uspeh opozicije u Beogradu ključna izborna kontrola

Aktuelno 20. јул 2017.
< 1 min čitanja

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je da za uspeh opozicije na izborima u Beogradu nije ključno pitanje „ove ili one personalne kandidature“ već zajedničko stvaranje „prihvatljivih izbornih uslova, izborna kontrola i uzajamne čvrste garancije da će posle izbora biti zajedno“.

Šabić je za „Nedeljnik“ ocenio da su rezultati predsedničkih izbora u Beogradu pokazali da šanse opozicije u glavnom gradu „nisu nerealne, ali je pitanje da li će ona umeti da ih iskoristi“.

„Beograd je sa stanovišta izbora, nesporno i veoma važan i specifičan. Na predsedničkim izborima Aleksandar Vučić je kao kandidat grupe desetak partija i pokreta osvojio na nivou cele Srbije 55 odsto, a na nivou Beograda njegov rezultat bio je osetno slabiji, za celih 11 odsto“, naveo je poverenik.

Upitan da li očekuje kritike za političku zloupotrebu funkcije poverenika ukoliko odluči da se kandiduje za gradonačelnika Beograda, Šabić je kazao da je to „već realnost“.

„Već duže vreme plasiranje laži, niskih insinuacija i prostačkih uvreda na moj račun evidentno je zadatak na kome ‘vredno radi’ nekoliko tabloida i ekipa nekakvih ‘političara, analitičara, stručnjaka za marketing i poveća armija botova'“, kazao je Šabić.

(Beta)