Skip to main content

PSG traži da se ispitaju tvrdnje da je Vučić učestvovao u paljenju Ambasade SAD

Aktuelno 18. јул 2017.
< 1 min čitanja

Pokret slobodnih građana pozvao je danas da se provere tvrdnje nekadašnjeg funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Saše Mirkovića da je sadašnji predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić učestvovao u paljenju Ambasade SAD u Beogradu 2008. godine.

Taj pokret je saopštio da su pojedini mediji preneli pitanje Mirkovića Vučiću da li se seća šta je radio na dan mitinga „Kosovo je Srbija“ 2008. godine, posebno sa Ambasadom SAD, kao i s kim je koordinisao akciju iz Skupštine Srbije, ko je bio u prostoriji i ko mu je prenosio poruke do jednog šefa kabineta u Vladi Srbije.

Po istom navodu, Mirković je ocenio da je na čelu Srbije čovek koji je napravio Srbiji problem s velesilom kakva je Amerika, što je godinama koštalo sve građane Srbije.

„S obzirom na dugogodišnju saradnju Mirkovića i Vučića, ove tvrdnje se moraju proveriti, ali ne na način da Vučića ponovo ispituje dr Stefanović, već ozbiljno. Organizovani kriminalni akt prilikom koga je poginuo jedan čovek već deceniju predstavlja prepreku razvoju bilateralnih odnosa sa SAD“, naveo je Pokret slobodnih građana.

(Beta)