Skip to main content

Opozicija bojkotovala izbore za MZ u Novom Sadu, SNS osvojio sva mesta

Vojvodina 17. јул 2017.
< 1 min čitanja

Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je svih 277 mesta na izborima za savete mesnih zajednica (MZ) u Novom Sadu, nakon što je opozicija bojkotovala jučerašnje izbore.

SNS je u današnjem saopštenju za javnost naveo da je u 25 mesnih zajednica u gradu i prigradskim naseljima osvojio svih 277 mesta u savetima MZ i 75 u nadzornim odborima.

“Ovakav izborni rezultat je još jedna potvrda poverenja građana u aktuelnu gradsku vlast i veliki podstrek za budućnost”, piše u saopštenju.

Opozicija je bojkotovala izbore jer je ocenila da su nezakoniti i nepošteni.

Gradske organizacije Pokreta slobodnih građana, Pokreta Dosta je bilo, Demokratske stranke i Nove stranke saopštili su da je SNS preko svojih predstavnika u organima gradske vlasti jednostrano menjao pravila za glasanje, namerno prekršio zakonske rokove.

Dodali su da je SNS “proizvoljno, po sopstvenom interesu” izabrao u kojim će se mesnim zajednicama održati izbori sada, a u kojim za mesec dana i naveli da osnovano sumnjaju da SNS to čini da bi lažno upisivao boravište svojih glasača, odnosno fiktivno ih premeštao.

SNS je odbacio optužbe opozicije i rekao da je bojkot izbora izraz straha tih političkih organizacija od još jednog izbornog poraza u kratkom periodu.

(Autonomija)