Skip to main content

LDP će bojkotovati sednicu parlamenta

Autonomija 25. мај 2017.
2 min čitanja

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da je vlast od Skupštine Srbije napravila mesto „nepristojnije od drumske birtije“ i da će zato bojkotovati sutrašnju sednicu parlamenta.

On je u saopštenju naveo da Srpska napredna stranka „ima većinu u parlamentu i pravo da vlada“, ali da ih obavezuje „na mnogo odgovornije ponašanje od onog koje je karakteristično za vlast u ovom trenutku“.

„Ne pristajemo na takav odnos prema Srbiji, zbog čega ćemo bojkotovati sednicu parlamenta koja je organizovana po pravilima švercera sa crne berze, a ne poslanika Skupštine u 21. veku“, naveo je Jovanović.

Lider LDP je napomenuo i da je „svakom ko želi normalan život jasno da su preduslov toga normalni politički odnosi između vlasti i opozicije“.

Jovanović smatra i da „ako se u prošlosti vlast ponašala neadekvatno prema opoziciji, ne znači da tako treba da bude večito“.

On je ocenio i da je „poruka rukovodstva parlamenta da sednicu Skupštine zakaže svima iza leđa najmanji problem narodnih poslanika“ istakavši da je „to problem građana Srbije koji imaju pravo na ozbiljnu instituciju“.

„I najstariji poslanici ne pamte kada je zasedanje Skupštine počinjalo petkom u 15.30, niko normalan na to ne može da pristane, tim pre što ne postoji nijedno razumno objašnjenje zašto sednica ne počinje u 10.00, kao što je to oduvek pravilo“, istakao je Jovanović.

On smatra i da je „vladajuća većina odgovorna što je od Skupštine – koja treba da bude najreprezentativnija institucija, u kojoj se donose najozbiljnije odluke – napravila mesto koje je nepristojnije od drumske birtije“

„Sednica je organizovana kao jeftina i glupa skupštinska podvala kako bi se opoziciji uskratilo pravo da predlaže dnevni red i tako utiče na sadržaj rada u parlamentu“, ističe Jovanović.

Prema njegovi mrečima, to nije izraz snage, već neshvatljive slabosti vladajuće koalicije koja je pre samo dva meseca pobedila na izborima u prvom krugu.

(Beta)