Skip to main content

Šutanovac: Gašić nedostojan funkcije direktora BIA, stvara se policijsko-stranačka država

Aktuelno 22. мај 2017.
< 1 min čitanja

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac osudio je danas odluku premijera Aleksandra Vučića da na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) postavi nekadašnjeg ministra odbrane Bratislava Gašića jer se tom odlukom, kako je saopštio, „stvara policijsko-stranačka država“.

„Bratislav Gašić nedostojan je bilo kakve javne funkcije, a sa njim na čelu BIA možemo da očekujemo nebrojane skandale i, još opasnije, potpunu politizaciju ove civilne agencije i nastavak stvaranja policijsko-stranačke države čiji je aparat odan samo i isključivo Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci“, navodi se u saopštenju.

Šutanovac je istakao da će Gašić biti prvi visoki stranački funkcioner u istoriji koji će postati direktor BIA.

„Nije ovo prvi put da se na visoke državne funkcije, koje moraju da budu politički nepristrasne, postavljaju visoki funkcioneri SNS-a. Podsećam da Narodnu banku Srbije vodi Jorgovanka Tabaković, takođe visoka funkcionerka te stranke, što nije u skladu sa zakonom“, naveo je Šutanovac.

Predsednik Demokratske stranke u saopštenju je naveo da je Gašić kao ministar „urušio Vojsku Srbije i ceo sistem odbrane, ugrožavao vladavinu prava i zloupotrebljavao institucije“.

„Nikada nećemo, ne smemo i ne možemo da zaboravimo i da je bio glavni navigator srušenog helikoptera u kome su poginuli časni pripadnici vazduhoplovstva, kasnije označeni kao alkoholičari nedostojni svoga posla, lekarsko osoblje i nedužna beba“, saopštio je Šutanovac.

(Beta)