Skip to main content

Čanak: Utrostručiti kazne za prodavce droge i sprečiti haos

Vojvodina 25. мар 2017.
< 1 min čitanja

Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je danas da se utrostruče kazne za prodavce droge u Srbiji.

“Krađa 59 flaša metadona, sintetičke droge koja se koristi u terapiji, odnosno lečenju heroinskih zavisnika, sa Klinike za neuropsihijatriju u Novom Sadu, još je jedan dokaz da više nema vremena za čekanje u hitnoj i odlučnoj borbi protiv droge i da, ako se hitno nešto ne preduzme, rizikujemo haos na ulicama”, naveo je Čanak u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, nedavna zaplena tone skanka kod Bačke Palanke, te podatak da je svakom drugom mladom čoveku izmedju 15 i 30 godina u Srbiji ponuđena droga, dok skoro polovina zna gde da je nabavi, samo su dodatni pokazatelji alarmantne situacije.

“Oštra borba protiv droge na ulicama i oko školskih dvorišta mora početi odmah, sada. Svaka kazna za ulične preprodavce droge je mala i zato ću insistirati da se zakon pooštri. Uveren sam da zatvorske kazne za preprodavce heroina i svih drugih teških i opojnih droga moraju biti barem tri puta veće. Ako je zatvora premalo, treba izgraditi nove”, poručio je Čanak.

(Autonomija)