Skip to main content

Radulović: Nismo iznenađeni odlaskom poslanika, neko mesec dana rovari po pokretu

Aktuelno 20. феб 2017.
2 min čitanja

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da to što su tri poslanika napustila pokret nije iznenađenje i da im već mesec dana „jedna kampanja rovari po stranci“.

Radulović je agenciji Beta rekao da su tokom vikenda imali sastanke sa odborima i da su znali da će se to desiti, ali da se pokret konsolidovao i da su spremni za predstojeće izbore.

„Mi smo to očekivali, imali smo seriju sastanaka sa odborima tokom vikenda, znali smo da će se to desiti. Po organizaciji nam rovare već duže od mesec dana, i to jedna od kampanja. To će morati sada da prestane. Konsolidovali smo se i spremni smo za izbore“, rekao je Radulović.

On, međutim, nije želeo da otkrije ko su ti koji rovare po stranci i najavio da će o tome sutra govoriti na konferenciji za novinare.

Raulović je odbacio tvrdnje poslanika koji su napustili pokret, da se rukovodstvo samo deklarativno zalaže za principe demokratije i transparentnost.

„Svi koji su nezadovoljni, izmišljaju neke razloge. To naravno nije tačno. Neću ništa kazati o samim poslanicima, na njima je da brane svoje preletanje, želimo im sve najlepše i neka idu tamo gde im je srce“, rekao je Radulović.

On je kazao i da nisu tačni navodi pojedinih odbornika DJB-a u Skupštini opštine Vračar da su dobili mejlove u kojima se od njih traži da ne učestvuju u kampanjama drugih stranka.

Kako je naveo, zna se koje su obaveze funkcionera, a članovi pokreta su slobodni da svoju volju iskazuju i prisustvuju gde god žele.

„Vesti koje cirkulišu po Zviteru nisu tačne. Mi imamo dokumenta koje je pokret usvojio, funkcioneri naravno moraju toga da se drže, a članovi pokreta su slobodni da svoju volju iskazuju i prisustvuju gde god žele, ali funkcioneri ne mogu da učestvuju u kampanji drugih stranaka“, rekao je Radulović.

On ni danas nije želeo da otkrije izbornu strategiju DJB-a, niti da kaže da li će podržati nekog od najavljenih predsedničkih kandidata ili imati svog.

Radulović je kazao da će i o tome govoriti sutra i da je ono što predstoji „podizanje energije svih birača“, da bi se suprostavili štetnom režimu premijera Aleksandra Vučića.

On je dodao i da napadanje „među kampanjama“ nije dobra stvar, kao ni pokušaji preuzimanja poslanika i sitna trvenja.

„To spušta biračko telo i šteti svim biračima, a omogućava vladajućoj većini da se konsoliduje“, rekao je Radulović.

Poslanički klub i pokret Dosta je bilo danas su napustila tri poslanika: Jovan Jovanović, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlovć. Poslanički klub sada umesto 16 poslanika čini njih 13.

(Beta)