Skip to main content

LSV: Saša Janković da utiče na vraćanje našeg mandata

Vojvodina 11. феб 2017.
< 1 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od predsedničkog kandidata Saš Jankovića da utiče na bivšu funkcionerku te stranke Mariniku Tepić da vrati mandat republičke poslanice.

“Smatramo da je Marinika Tepić, potpisavši se kao članica Političkog saveta predsedničkog kandidata Saše Jankovića, priznala da je Saša Janković saučesnik u otimanju mandata LSV-a”, naveo je potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović u saopštenju za javnost.

On je pozvao Jankovića da, “u skladu sa moralnim principima za koje se zalaže”, utiče na vraćanje “otetog mandata” LSV.

“Već smo navikli da se Vojvodini oduzima imovina i da je od 1988. različitim vrstama krađe i pljačke ona dovedena na rub propasti i prosjačkog štapa, ali do sada beogradski političari bar nisu otimali i krali na izborima osvojena vojvođanska poslanička mesta”, naveo je Jovanović.

Dodao je da je Saša Janković svoju političku karijeru, “zasnovanu na priči o poštovanju institucija, “rešio da započne učešćem u rušenju najvažnije institucije u državi”, Skupštine Srbije.

“Učešćem u otimanju mandata, trgovanjem i političkim ‘torbarenjem’ po skupštini, kandidat Janković je na vrlo neslavan način pogazio svoje retoričke principe”, ocenio je Jovanović.

Naveo je da je LSV i dalje spreman na razgovor sa Jankovićem kao opcijom koja bi “mogla biti bliska na predstojećim izborima, kada bismo nešto određenije znali o politici koju će zastupati”.

“Otimanje poslanika i odbijanje dijaloga ne samo da nije dobar početak, već možda i prva ozbiljna naznaka pravog odnosa prema Vojvodini, a on, na našu žalost, nije ohrabrujući”, poručio je Jovanović.

(Autonomija, foto: Beta)