Skip to main content

DS: SNS odbila da pomogne stanovnicima Kovilja

Aktuelno 11. феб 2016.
< 1 min čitanja

Demokratska stranka (SNS) u Novom Sadu kritikovala je danas vlast u Novom Sadu jer odbronici većine nisu prihvatili inicijativu demokrata kojom bi se stanovnicima Kovilja omogućilo da besplatno koriste „novosadske“ deonice autoputa E75.
U saopštenju novosadskog odbora DS se objašnjava da se putarina za deonicu autoputa od Kovilja do Novog Sada prvi put naplaćuje od polovine novembra prošle godine, od kada DS zajedno s meštanima pokušava da zaštiti legitimne interese Koviljčana i njihovo pravo da i dalje besplatno koriste „svoj“ deo autoputa.
„Odbornička većina u Skupštini grada, međutim, danas je ponovo odbila predlog koji nesumnjivo štiti interes žitelja Kovilja i rešenje koje se već uspešno primenjuje u praksi“, ističe se u saopštenju DS.
ta stranka je podsetila da je još u novembru prošle godine tražila da se tada tek uspostavljen sistem naplate putarine na autoputu E75 izmeni na deonici od Kovilja do Novog Sada.
„Srpska napredna stranka je na takav predlog tada reagovala uvredljivim saopštenjem u svom poznatom maniru, u kojem odgovara na svaki javni istup demokrata, pa su svi kasniji nastupi gradonačelnika Miloša Vučevića, u kojim tobož podržava zahteve Koviljčana, očigledno bili neiskreni“, poručuje se u saopštenju.
Demokrate su dodale da je gradska vlast odbila da pomogne građanima i time još jednom pokazala svoje pravo lice.
„Ipak, poznajući populističku prirodu Srpske napredne stranke i sklonost njenih funkcionera prema plagiranju tuđih ideja i rada, ostaje nada da će se predlog Demokratske stranke naći na dnevnom redu neke naredne skupštinske sednice, s tim da će kao predlagač biti potpisana gradska vlast. Novosadskim demokratama to neće smetati i zdušno će podržati predloženo rešenje u interesu stanovnika Kovilja“, piše u saopštenju novosadske DS.
(Autonomija)