Novosadsko pozorište u novu sezonu sa sloganom Pobuna srca

“Naši heroji u ovoj sezoni su u konstantnom buntu. Ali ne u uličnim revoltima, ne. Oni se bune srcem"

19. sep 2018

Novosadsko pozorište (Újvidéki Színház) u novu sezonu ulazi sa sloganom “Pobuna srca” i sve predstave baviće se uprvao ovom temom, rečeno je danas na konferenciji za novinare u tom pozorištu.

“Naši heroji u ovoj sezoni su u konstantnom buntu. Ali ne u uličnim revoltima, ne. Oni se bune srcem – žena se ljubavlju buni protiv građanskih vrednosti, deca se igrom bune protiv ksenofobije, mladi se seksualnošću bune protiv sistema, komedijaš svojom veštinom… Iako se udara pesnicom, ta pesnica nije bokserska, već pesnica srca”, rekao je Robert Lenard, dramaturg Novosadskog pozorišta.

Predstava “Avanture Toma Sojera” Marka Tvena, u režiji Zoltana Puškaša biće odigrana 15. oktobra, a potom će 5. novembra na repertoaru biti predstava “Ventilator”, po motivima komedije „Lepeza“ Karla Goldonija, a u režiji Jake Ivanca.

Predstava “Sanjari”, po motivima filma Bernarda Bertolučija i u režiji Roberta Lenarda biće igrana u decembru, “Til Ojlenšpigel” po motivima priča o nemačkom pustolovu i u režiji Tare Manić na repertoaru je u februaru, a Tolstojeva “Ana Karenjina”, u režiji Dejana Projkovskog na repertoaru će biti u aprilu, dok će predstava “Anđeo je sleteo u Vavilonu” Fridriha Diremata i u režiji Ištvana Saboa u maju mesecu.

Najavljeno je da je krajem sezone planirana i koprodukcija sa Nacionalnim pozorištem Miškolc iz Mađarske.

Rečeno je da će od 5. do 12. novembra biti održan Pozorišni festival jezičkih manjina sveta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga