LSV: Odlaganje licitacije državnog zemljišta u Vršcu nanosi štetu građanima i budžetu

13 dec 2017

"Gradska vlast u Vršcu nanosi ogromnu štetu, kako vrščkim poljoprivrednim proizvođačima, tako i lokalnoj samoupravi"

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) iz Vršca zatražio je danas od čelnika lokalne vlasti da odgovore zašto se dočekao kraj godine, a da nije raspisana licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji te opštine.

LSV je u saopštenju za javnost pozvao člana Gradskog veća zaduženog za poljoprivredu Slobodan Jovanov da objasni i kada je predat godišnji program zaštite i uređenja državnog poljoprivrednog zemljišta resornom ministarstvu.

“Ova pitanja nisu slučajno postavljena, jer pretpostavljamo da upravo zbog kašnjenja predaje programa zaštite i uređenja državnog poljoprivrednog zemljišta ministarstvu, lokalna samouprava nije bila u mogućnosti da raspiše licitaciju. Da je urađeno sve kako treba i u predviđenim rokovima, verujemo da bi zakupci na poljima već imali posejanu pšenicu. A kasa lokalne samouprave punija za znatnu količinu novca”, naveo je u saopštenju za javnost funkcioner LSV Aleksandar Kanački.

Ocenio je da gradska vlast u Vršcu nanosi ogromnu štetu, kako vršačkim poljoprivrednim proizvođačima, tako i lokalnoj samoupravi.

“Nadamo se što bržem rešenju problema, jer nikome nije u interesu da zemlja ostane neobrađena, pošto se otvara i mogućnost zloupotrebe i uzurpacije državne zemlje što stvara nove probleme”, naveo je Kanački.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!