23. Igmanska inicijativa u Crnoj Gori

27 Jun 2012

Predsednik Grne Gore Filip Vujanović prihvatio je danas da ta zemlja u drugoj polovini godine bude domaćin 23. sesije Igmanske Inicijative, na kojoj će učestvovati i komesar Evropske unije za proširenje Štefan File

Kako je agenciji Beta rekao direktor novosadskog Centra za regionalizam Aleksandra Popov, ova  sesija će biti prilika da se ide u pravcu daljeg unapređenja regionalne saradnje nakon promena koje su se desile nakon izbora u Srbiji i Hrvatskoj.

Popov je rekao da će predstavnici Igmanske inicijative nakon susreta sa Filipom Vujanovićem, danas razgovarati i sa premijerom Crne Gore Igorom Lukišćem, predesednikom parlamenta Rankom Krivokapićem i sa nekoliko ministara.

„Tom prilikom će predstavnici inicijative lobirati za sprovođenje preporuka iz ekspertskog rada koji je uz podršku EU realizovao ekspertski tim Igmanske Inicijative, a koje se odnose na statusna i imovinska pitanja građana nastala raspadom nekadašnje Jugoslavije“, rekao je Popov.

Dodao je da su članovi inicijative tokom razgovora sa zvaničnicima Crne Gore toj zemlji čestitali dobijen datum za početak pregovora za ulazak u EU.

U poseti Podgorici i zvaničnim organima Crne Gore danas se nalazi delegacija Igmanske inicijative koju predvode kopredsednici Vehid Čehić za BiH, Branko Vukovac za Crnu Goru i Aleksandar Popov za Srbiju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!